Adattároló rendszereiben is újított a Sun

forrás Prim Online, 2008. november 24. 01:18

A Sun bemutatta egységes adattároló rendszerét, a Sun Storage 7000 termékcsaládot, ami a fejlesztési fázisban Amber Road kódnéven vált ismertté. Az újonnan bemutatott termékcsalád a Sun nyílt forrású szoftvereire és szabványos komponenseire épül, valamint új diagnosztikai és hibaelhárítási lehetőségekkel rendelkezik. Az SSD technológia segítségével alacsony fogyasztású, nagyon gyors és olcsó adattároló rendszer került kialakításra. Az új termékek decembertől lesznek elérhetőek Magyarországon.

Az újdonságokat a fiatal és kreatív fejlesztőcsapatának köszönheti a Sun Microsystems: Bryan Cantrill és Mike Shapiro mérnökök a nyílt szoftverekre (OpenSolaris, ZFS) épülő tárolórendszerek ötletével rukkoltak elő, hogy a megnövekedett adattárolási igényeket a vállalatok a lehető legolcsóbb módszerrel tudják megoldani.

A Sun Storage 7000 termékcsalád első kiadásában a következő három terméket tartalmazza: Sun Storage 7110, 7210, valamint 7410. A megoldások a Sun egységes tárolási rendszereit tömörítő új és a jövőben kiszélesedő termékcsalád első elemei. Megjelenésükkel egy időben a Sun bejelentette új Open Storage Partner Speciality Program nevű partnerprogramját, valamint számos új szolgáltatását, amelyekkel a Sun azt kívánja elérni, hogy ügyfelei a lehető leghatékonyabban használhassák ki a nyílt tárolási technológia valamennyi előnyét.

A most piacra dobott nyílt tárolási termékcsalád mindhárom eleme, teljesen integrált szoftvercsomaggal rendelkezik, amelynek köszönhetően a termékek számos különböző környezetben képesek működni. A termékek támogatják a szabványos nagysebességű hálózatokat, a szalagos meghajtók csatlakoztatását, valamint megtalálható bennük az iparág legszélesebb körű, megbízható elemzési eszközökkel ellátott felügyeleti szoftvere.
A Sun megoldása támogatja a Flash hibrid tárterület-összevonást a Solaris ZFS fájlrendszeren, így a flash tárolók integrált használatával a teljesítmény automatikusan növelhető és optimalizálható, miközben csökkenthetők az energia- és hűtési szükségletek.