Munkahelyi esélyegyenlőség - vállalati felelősségvállalás

forrás Prim Online, 2008. november 24. 17:34

A vállalatok többségének nincs megfelelő esélyegyenlőségi programja, pedig a hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján itthon is szükség lenne mindezekre. Éppen ezért Munkahelyi esélyegyenlőség - vállalati felelősségvállalás címmel egy új kutatást indított el az mtd Tanácsadói Közösség, a CV Online és arany fokozatú támogatóként a Magyar Telekom.

A védnökséget a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, valamint Tardos Katalin, a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetének szociológus-kutató munkatársa vállalta. A kutatás célja, hogy feltárja a magyarországi munkahelyek esélyegyenlőségi és CSR-helyzetét, valamint a vizsgált példákat széles körben megismertesse a magyar HR-szakemberekkel és érdeklődőkkel.  A kutatás egyúttal bemutatja, hogy milyen piaci előnyökkel jár az esélyegyenlőségi szempontok alkalmazása a szervezet egészére.

A felmérés eredményeit és tapasztalatait 2009 májusában egy szakmai konferencia keretében, neves előadók körében tárják nyilvánosság elé a kutatás készítői. A kutatásban részt vevők más vállalatok által alkalmazott esélyegyenlőséggel és felelősségvállalással kapcsolatos módszerek megismerésén túl értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak. Ezenkívül kapnak egy-egy példányt a Munkahelyi esélyegyenlőség - vállalati felelősségvállalás című átfogó tanulmányból.

A kutatással és a konferenciával kapcsolatban további információ