Négy napra lehúzza a rolót a Cisco

Milkovits Gábor, 2008. november 26. 09:03

A Cisco Systems hálózati óriáscég bejelentette, hogy december 29. és január 2. között zárva tartja amerikai és kanadai irodáit, hogy elérje a működési költségek megtakarításában maga elé tűzött célt.

A takarékossági intézkedésre nyilvánvalóan a kibontakozó globális gazdasági válság miatt kerül sor, habár a Cisco valóban már korábban vette tervbe, hogy az idén egymilliárd dollárt takarít meg a működési költségek visszafogásával. Ilyen „szénszünet-jellegű” lépéseket ugyanakkor szinte kizárólag komoly gazdasági recesszió idején szoktak tenni a cégek, utoljára éppen a ’90-es évek pénzügyileg hasonlóan negatív időszakában volt arra tömeges példa, hogy a nagyvállalatok karácsony és újév között szüneteltették működésüket a költségek visszafogása érdekében.

A Cisco számára azért különösen fenyegető a mostani válság, mert ügyfelei között nagyon sok olyan nagyvállalati megrendelő vagy éppen bank található, amelyek maguk is igyekeznek költségeket csökkenteni, akár informatikai beruházásaik halasztásával is. A Cisco részéről azt ígérik a kiemelt partnereknek és egyéb ügyfeleknek, hogy a kulcsfontosságú szolgáltatásokat továbbra is biztosítják a számukra az ünnepi időszakban is.