A Microsoft és a Yahoo is cáfolja a keresőüzletet

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 2. 07:24

A sokak által remélt 20 millió dolláros megállapodás a korábbi hírekkel ellentétben mindkét fél szerint nélkülöz minden realitást.

Nemrég ismét felröppentek a hírek, miszerint a Microsoft és a Yahoo valamilyen megállapodásra készülnek. Ennek egyik oka a Yahoo vezérének, Jerry Yangnak bejelentése lehet, miszerint távozik a vállalat éléről. Mivel őt személy szerint is a korábbi megállapodások kerékkötőjének tartották, félreállása új reményeket szült, annak ellenére, hogy Steve Ballmer a Microsoft részéről már Yang távozásakor közölte, nem terveznek megállapodást.

A napokban mégis arról jelentek meg hírek, hogy a Microsoft befektetne a Yahooba. Egészen pontosan a vállalat számukra deklaráltan legfontosabb részéről, a keresőüzletágról lenne szó. A Microsoft ugyan elindította saját szépreményű Live keresőszolgáltatását, ám az eddig nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, a jelek szerint olyannyira, hogy a keresőháború vesztesének, a Yahoo rendszerének megvásárlása is felmerült. Mindez azonban hónapokkal ezelőtt hangzott el a Microsoft részéről, a vállalat azóta passzív minden felvásárlási tervvel kapcsolatban. A legutóbbi, most már pletykának minősíthető verzió szerint a redmondi óriás 20 milliárd dollárt fizetett volna csak a Yahoo keresőüzletágáért. Ezt a hírt cáfolta most mindkét fél hivatalosan.