Dániai céggé alakul át a HTCC

MTI Sajtóadatbank, 2008. december 2. 09:02

Az Invitel márkanév alatt tevékenykedő Hungarian Telephone and Cable Corp.(HTCC) társaság igazgatótanácsa a társaság átalakításáról döntött: a céget az amerikai Delaware-ból Dániába helyezik át.

A remények szerint a HTTC mint dániai vállalat kihasználhatja majd azokat a pénzügyi és egyéb üzleti lehetőségeket, amelyekhez mint delaware-i cég nem juthatott hozzá, olvasható a HTCC közleményében.

A HTCC eszközeit egy új dániai leányvállalatnak adják át, amelyet Invitel Holdings A/S cégbejegyzés szerinti hivatalos néven, illetve Invitel Denmark kereskedelmi néven alakítanak meg. E tranzakció révén az Invitel Denmark válik a HTCC jogutódjává a HTCC csoport vállalatait összefogó holding minőségében. A részvényesek, amerikai letéti jegyek formájában vagy közvetlenül, megfelelő számú Invitel Denmark részvényt kapnak HTCC-részvényeik helyett.

A HTCC, az Invitel márkanév alatt, a piacvezető alternatív vezetékes távközlési és széles sávú internetszolgáltató Magyarországon. A HTCC 64,6 százaléka a dán TDC távközlési cégé. A TDC szeretné eladni a részét a HTCC-ből. A Teszári Zoltán nagyváradi vállalkozó tulajdonában lévő Romania Cable Systems and Romania Data Systems (RCS&RDS) szeptemberben ajánlatot tett a részesedésre.

A HTCC korábban megvásárolta az osztrák székhelyű Memorex Telex Communications AG kibocsátott 95,7 százalékát, ezáltal a legnagyobb nemzetközi nagykereskedelmi szolgáltató lett Közép- és Kelet-Európában.