Beépített böngészőt kínál a Facebook

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 2. 21:16

A népszerű közösségi oldal elérhetővé tett egy szolgáltatást, amin keresztül a saját felhasználói oldalunkról böngészhetünk más oldalakat.

A közösségi oldalak népszerűsége töretlen, ám a dinamikus fejlődés kissé lassulni látszik. Míg a dolog kezdi elveszíteni az újdonság erejét, és beépül az internet világának megszokott hétköznapjaiba, egyre erősödik a verseny a rivális oldalak között. A jelenlegi trendek szerint a Myspace kissé eltérő szolgáltatásaival kicsit lassabban bővíti felhasználói bázisát, míg a Facebook most van csak igazán lendületben, egyes előrejelzések szerint ha minden így folytatódik, nem is olyan sokára beérheti a MySpace-t. Mivel a közösségi oldalak kitűnő reklámbevételnek is bizonyultak, a verseny egyre kiélezettebb.

A Facebook most egy teljesen új megoldást, egy önmagába beépített böngészőt vet be. Ezzel a regisztrált Facebook-felhasználók saját profiljukról indulva látogathatnak meg teljesen más jellegű, külsős oldalakat. Az első ilyen tesztelten Facebook-kompatibilis oldalak kötött van a Discovery Chanel oldala, a közösségi híroldal, a Digg vagy éppen a videómegosztásra koncentráló Hulu. A Connect névre hallgató megoldás a MySpace hasonló elképzeléseire adott direkt válasz. A beépített böngészés előnye, hogy ehhez a tevékenységhez másokat is meghívhatunk, vagyis akár virtuálisan együtt nézhetünk egy videót egy másik felhasználóval.