Az Apple törölte vírusfelhívását weboldaláról

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 3. 23:03

Az Apple a tegnap elhelyezett, vírusirtók használatára felhívó figyelmeztetését törölte weboldaláról, kijelentve, hogy a Macintosh gépek ilyen alkalmazások nélkül is biztonságosak.

Az Apple egy felhasználókat támogató oldalán jelent meg egy felhívás, melyben a cég a vírusok elleni védekezésre szólít fel többek között a McAfee VirusScan, a Symantec Norton Anti-Virus 11 vagy az Intego VirusBarrier X5 használatát javasolva. Az elemzők a vállalat piacrészének növekedését látták a cég lépése mögött, hiszen egy friss novemberi felmérés szerint a Macintosh gépek az elmúlt évtizedben soha nem látott szintű,  9 százalék közeli piaci részesedést értek el. A vállalat ezzel saját íratlan szabályát döntötte meg, hiszen a Macintoshok világában évtizedekig nem kellett tartani komoly támadásoktól, és ezt a tökéletesség szinonimájaként kommunikálták a cégnél.

A mostani lépéssel, a figyelmeztetés eltávolításával pont ehhez az eredeti vágányhoz tértek vissza az Apple marketingesei. A cég szóvivője ki is jelentette, hogy nem volt időszerű és pontos a figyelmeztetés, ezért távolították el. Szerinte jelenleg nem kering az interneten semmilyen komoly veszélyt magában hordozó kód, mely ismert sebezhetőségeket használna kis a gyakorlatban, majd tovább erősítette a régi képet azzal, hogy kijelentette, a Macintosh gépe a kicsomagolás után az internetre csatlakoztatva azonnal biztonságosnak tekinthetők.