Regionális Cisco Akadémia lett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kara

forrás Prim Online, 2008. december 4. 09:42

A műszaki informatikai kar közel fél év előkészítő munka után és négy új partnerintézmény bekapcsolódását követően elnyerte a „Regionális Akadémia” státuszt. Az akadémia így a korábbi feladatain túlmenően a csatlakozó partnerintézmények felé folyamatos szakmai támogatást és oktatói képzést is biztosít.

Veszprémben 2001 áprilisában indult el a Cisco Hálózati Akadémia Program, amely az egyetem hallgatóinak a magas színvonalú tudásátadás mellett órarendi keretek között biztosít lehetőséget a nemzetközi szinten elismert CCNA (Cisco Certified Network Administrator, azaz hálózati szakértő) képzés elvégzésére és az ezzel járó tanúsítvány megszerzésére.

A hálózati akadémia kurzusai az elmúlt években magyar, illetve angol nyelven egyaránt megjelentek a nappali és levelező tagozatos képzések választható tárgyai között, az érdeklődő hallgatók létszáma pedig évről évre folyamatosan nő. A fejlesztői munka eredményességét jól mutatja, hogy 2007-ben már a műszaki informatikai kar bocsátotta ki a legtöbb CCNA tanúsítvánnyal rendelkező hallgatót Magyarországon. A 2007-ben oklevelet szerzett hallgatók száma 143 volt, az idei tanévben pedig újabb 138 hallgató iratkozott be a CCNA kurzusokra.