Online útvonaltervező a TomTomtól

Milkovits Gábor, 2008. december 4. 20:06

A GPS műholdas navigációs eszközöket gyártó TomTom internetes útvonaltervező szolgáltatást kínál készülékeihez, amelynek segítségével az úton lévők friss tájékoztatást kaphatnak az aktuális közlekedési helyzetről.

A legtöbb GPS készülék általában nem nyújt hozzáférést a legfrissebb közlekedési információkhoz, ami gyakran okoz kellemetlenségeket. A TomTom egyelőre béta tesztváltozat formájában adta közre a megoldást, míg a végleges verziót a kipróbálók visszajelzéseit figyelembe véve, fokozatosan tervezik majd kibocsátani. A megjelenés egyúttal a most felmérésre kerülő kereslet függvénye lesz, azonban Harold Goddijn, a cég vezérigazgatója feltétlenül optimista ebben a tekintetben.

A TomTom Ruote Planner béta egyelőre angol, francia, holland, német, olasz és spanyol nyelven érhető el és regisztrációval ingyenesen letölthető. A vezérigazgató szerint az online alkalmazás mindenfajta platformon működőképes, konkrét részletekkel azonban nem szolgált sem ezzel, sem a földrajzi lefedettséggel kapcsolatban.