12 000 dolgozójától válik meg az AT&T

Milkovits Gábor, 2008. december 4. 21:11

Az AT&T, a legnagyobb amerikai távközlési szolgáltató bejelentette, hogy mintegy tizenkétezer álláshelyet szüntet meg a cégnél, egyértelműen a külső gazdasági tényezők nyomására.

Az elbocsátások arányosan a vállalat munkaerejének durván 4 százalékát érintik és a végkielégítések csak az idén 600 millió dollárt emésztenek fel, az AT&T azonban egyelőre nem közölte, hogy az intézkedés milyen mértékű megtakarításokat hozhat hosszú távon. A szolgáltató mindenesetre a globális válság mellett tevékenységi körének módosulásával is indokolta az intézkedést, amelynek révén 2009-ben az idei alá tervezik szorítani a tőkekiadások mértékét.

A leépítés már decemberben kezdetét veszi és folyamatosan zajlik majd a jövő év folyamán. A döntés hátterében álló pénzügyi helyzetről januárban lehet majd pontosabb képet kapni, amikor az AT&T közzéteszi idei negyedik negyedéves mérlegét. A hivatalos sajtóközlemény szerint ugyanakkor tovább folytatják a munkaerő-felvételt a vezeték nélküli, a videó- és a szélessávú internetes üzletágakban.