LG SU100 érintőképernyős mobil digitális szervezővel

Milkovits Gábor, 2008. december 7. 19:13

Az LG Dél-Koreában forgalomba hozta LG SU 100-as mobiltelefonját, amely 3” érintőképernyővel, illetve a ’Franklin Planner’ személyi naptár-szervező gyűrűsnotesz digitális verziójával van felszerelve.

Az érintőképernyő amúgy egy OLED megjelenítő és a mobil emellett 3 megapixeles kamerával, S-DMB digitális mobiltévé alkalmazással, globális roaming-képességgel, elektronikus szótárprogrammal, Bluetooth-al, és persze webböngészővel is el van látva. Az LG a további részletekkel kapcsolatban egyelőre meglehetősen szűkszavú maradt a nemzetközi porondon, ami abból a szempontból persze érthető, hogy a készülék most csak a hazai piacon kerül forgalomba. Az elektronikus Franklin Planner egyértelműen hasznos lehet a célcsoportnak tekinthető üzletemberek és vezető beosztású munkavállalók számára; ezentúl ugyanis nem kell majd feleslegesen noteszlapokkal bajlódniuk (illetve a mobil és a személyi szervező notesz helyett elég lesz csak mobiltelefonjukat elhagyni ahhoz, hogy minden fontos információt örökre elveszítsenek).

Az LG otthon Cyon márkanéven, az SK Telecom-mal közösen 700 000 dél-koreai won-ért hozza forgalomba az SU100-at, ami nagyjából 100 000 forintnak felel meg. Az iPhone 3G újabb vetélytársának ígérkező mobil európai megjelenéséről egyelőre nincs információ.