Szabadfogású Számítógép kiállítás

MTI Sajtóadatbank, 2008. december 8. 08:34

A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ által szervezett 19 év alattiak Szabadfogású Számítógép versenyének 17 díjnyertes alkotásából nyílt kiállítás szombaton a Ludwig Múzeum Művészetek Palotájában található kiállítóhelyén.

A hatodik alkalommal megrendezett versenyre bármivel pályázhattak a fiatalok, ami számítógéppel készült: legyen az játék, honlap, szoftver, animáció vagy robot, a lényeg az volt, hogy a pályamű ötletes és újszerű legyen. Érkezett a felhívásra például számítógéppel vezérelt autó, intelligens kerékpárosruha és internetes könyvkereső is. A tárlaton azok a pályamunkák láthatók, amelyek elkészítésekor a fiatal alkotók nemcsak a formális számítástechnikai ismereteikre építettek, hanem tudásukat innovatív módon használták fel, alkotásaik kreatív gondolkodásról, látásmódról, megfontolásokról tanúskodnak – tudatta a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ.

 A kiállításon a pályaműveket hordozható számítógépeken mutatják be, így a játékok, weboldalak a helyszínen kipróbálhatók, tesztelhetők. A 17 díjnyertes pályamunka mellett külföldi társrendezvények - az osztrák Ars Electronica U19, a német Medienkulturzentrum MB21 és a svájci bugnplay.ch - díjazott alkotásai is megtekinthetők, így a látogatók össze tudják mérni a magyar, illetve az európai műveket.

 A december 14-ig látható kiállítás megtekintéséhez ízelítő a http://verseny.c3.hu című honlapon található. A nyertes pályamunkákból honlap készül, amely a díjkiosztó ünnepség után (december 6-án) tekinthető meg a http://verseny.c3.hu/nyertesek oldalon.

 A C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány 1996 óta foglalkozik a digitális kultúra terjesztésével, elismerést és ismertséget pedig számtalan európai együttműködésen alapuló nagyszabású médiaművészeti kiállításával, kutatás-fejlesztési projektjeivel - mint például a Freemail kifejlesztésével - és nem utolsósorban az immáron hatodik éve megrendezett Szabadfogású Számítógép versennyel váltott ki.