A frissített Windows is sebezhető

Mészáros Péter, 2008. december 10. 13:23

A Microsoft minden igyekezete ellenére, a legújabb frissítések telepítése után is védtelenek maradnak a Windows-rendszerek a külső támadásokkal szemben.

Ismét számos Update-et adott ki a redmondi vállalat, ezek megjelenésével egyidőben azonban felfedeztek két nulladik napi hibát is, melyek megnyitják az utat a kártevők előtt. A Microsoft SQL Server 2000-ben memóriakezelési problémát okozó sebezhetőséget Bernhard Mueller, német biztonsági szakember fedezte fel, az Internet Explorer 7 XML-Tag-ek feldolgozására alkalmas moduljában lévő résről pedig a McAfee tájékoztatta a sajtót. A biztonságspecialista közleményéből kiderül, hogy az ázsiai régióban már megjelentek az első, a sebezhetőséget kihasználó kódok, melyek aztán további kártevőket töltenek le a megfertőzött rendszerre az internetről. A McAfee már frissítette vírusadatbázisát, így a cég védelmi szoftvereit használóknak nem kell tartaniuk a fertőzésveszélytől, ám könnyen előfordulhat, hogy időközben felütötték a fejüket a weben a különböző vírusmutációk.
A Microsoft részéről még nem kommentálták a hírt, így nem lehet tudni, hogy a redmondi vállalat mikor adja ki a most felfedezett hibákra a hivatalos foltozást.