Intelligens LED technológia a Samsung 9-es sorozatú tévéiben

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 16. 23:02

A vállalat új megoldása gyors egymásutánban képes igény szerint ki- és bekapcsolni a pixelek háttérvilágítását, ezzel takarékos üzemelést és mélyebb feketéket létrehozva.

Az intelligens LED technológia alkalmazása egyik útja a valódi fekete színek és a nagyobb kontrasztértékek biztosításának. A rendszer alapja az úgynevezett helyi elsötétülés technológiája, amely a bejövő jelet érzékelve be- vagy kikapcsolja az egyedi fénypontokat a LED háttérvilágításában. Az igényeknek megfelelően ki-be kapcsolódó háttérvilágítás a kitűnő képminőség mellett ezzel a technológiával csökkenti a felhasznált áram mennyiségét is. A készülékben emellett megtalálható a cég által szabadalmaztatott Ultra Clear Panel, amely egy olyan extra réteg, ami csökkenti a tükröződést és fokozza az élességet és a színélményt.

A 9-es sorozat televíziói (117 és 140 cm-es képátmérő) alkalmazzák továbbá a Samsung DNIe Pro modulját, mely a közkedvelt Digital Natural Image Engine továbbfejlesztett változata, illetőleg 1080 pixeles Full HD megjelenítésre képesek 1920x1080-as felbontásban, gyakorlatilag megkétszerezve a HD-kész televíziók felbontását.

Az új külsejű sorozat egyben környezetbarát is, hiszen a gyártás során kiiktatták a második festési fázist. A speciális szoftver telepítését igénylő DLNA kompatíbilis rendszer lehetővé teszi a különböző tartalmak egyidejű böngészését más-más tévéken. A WISELINK Pro szabad utat biztosít a 2.0-s USB porton keresztül a saját külső tartalmak megjelenítésére, míg a beépített tartalmak között angol nyelven találhatóak meg a receptek, fitness programok, slide show-k, illetve a gyerekeknek szánt játékok, és mindez pedig a leegyszerűsített Smart Content Manager segítségével könnyen kezelhető.