Nem akar a Yahoo élére állni a Vodafone-exvezér

Milkovits Gábor, 2008. december 17. 08:05

A Financial Times értesülése szerint a Yahoo igazgatótanácsa Arun Sarint, a Vodafone volt vezérigazgatóját szeretné Jerry Yang utódjaként látni, Sarin azonban nem áll kötélnek.

Yang novemberben jelentette be, hogy a részvényeladási kudarc és a megfelelő üzleti stratégia hiánya miatt azonnal átadja vezérigazgatói székét, amint megfelelő utódot találnak helyette. Az internetes tartalomszolgáltatóra még az év elején tett 47,5 milliárd dolláros vételi ajánlatot a Microsoft, az üzlet azonban a vezetés vonakodása, majd a Microsoft májusi visszalépése miatt nem jött létre. Azóta a vállalat részvényeinek értéke a töredékére csökkent, a tulajdonosok egy része pedig minimum a keresőrészleg eladásában látja a kiutat, amiről szinte hetente kelnek szárnyra olyan hírek, hogy a Microsoft mégiscsak megvenné.

Arun Sarin május végén távozott a Vodafone éléről, állítólag előre eltervezetten, mert minden kitűzött célját elérte a mobilszolgáltatónál. A Financial Times úgy tudja, hogy mostanában egy befektetőcég és néhány meg nem nevezett amerikai vállalat vezetői székének elfogadása között hezitál, a Yahoo-ban azonban úgy látszik nem látott fantáziát.