Pentax K2000: fehér külső, játék és szoftverfrissítés

Kiss Ádám Zoltán, 2008. december 19. 12:02

A Pentax egyik nagy reménysége a nemrég bemutatkozott K2000/K-m-es modell, mely most a DSLR-ek világában különlegesnek számító fehér változatban is megjelent, de a cég online játékot is megrendelt a gép népszerűsítésére, és a firmware-t is frissítette.

A Pentax mindig is érdekes szereplője volt a DSLR piacnak. Míg az élen egyértelműen a Nikon és a Canon dominál, a két piacvezető sokszor csak lassan vezeti be az újdonságokat, és gépeik meglehetősen drágák is. Ennél sportosabb a Pentax hozzáállása, mely felsőkategóriás kompakt árban már kínál tükörreflexes gépeket, és marketingjük is eltérő. Ezt mutatja, hogy a lefelé egyre nyitottabb DSLR kategóriában egyedülálló módon a K2000-es fehér külsővel is megjelent. Ez még messze áll a kompaktok terén hódító színezési hullámtól, ám mégis sok olyan vásárlót megérinthet, akik idegenkednek egy komoly műszer külsejű gép vásárlásától. A cég új 10 megapixeles reménysége néhány mutatóban elmarad ugyan a nagytestvér K200D-től, ám itt a másodpercenkénti 2,8 felvétel helyett 3,5 kép is készülhet sorozatfelvétel módban.

A Pentax a modell népszerűsítésére egy bemutató online játékot is rendelt, melyben megismerhetjük a gép kezelését, és a Loch Ness-i szörnyet és a Yetit is lencsevégre kaphatjuk. Frissült a gép alapszoftvere is, a v1.10-es változatban továbbfejlesztették a kivágási lehetőségeket, a súgó funkciót, és az egyedi menüpontok kezelését. A fényképező mellé két optikát is ajánl a gyártó, melyből az egyik a 18-55 milliméterig, a másik pedig az 50-200 milliméterig tartó tartományt fedi le, DA L 18-55mm/F3.5-5.6 AL és DA L 50-200mm/F4-5.6 AL néven, szintén fehér színben.