McAfee: kedvező idei növekedés, visszafogott 2009-es várakozások

Kovács Attila, 2008. december 18. 18:04

A McAfee mai hagyományos évértékelő sajtótájékoztatóján Barna Tamás, az it-biztonsági cég CEE régiós technikai vezetője (téma: víruskörkép, vezető biztonsági események, előrejelzések) és Tóth Árpád, magyarországi McAfee képviselő (vállalati események, új megoldások, kutatások, együttműködések, hazai eredmények) adott tájékoztatást.               

Az év során megjelentetett új megoldások: Total Protection for Network; Total Protection for Virtualization; Total Protection for Secure Business; VirusScan Enterprise SAP; VirusScan Enterprise for Storage. A jelentősebb kutatások és azok eredményei között említhető a McAfee S.P.A.M. kísérlete (50 résztvevő, 30 napon át).                                                                 
 
Nemzetközi együttműködési megállapodások:                  

 
Magyarországi eredmények


1. 2008-ban 30 százalékos növekedés az árbevételben; idén megszületett a McAfee magyarországi történetének első 1 millió dollárt meghaladó üzlete. A megállapodás megoldások csomagban történő értékesítését foglalta magában, mint az e-mail és Web Security Appliance, vagy az IPS behatolás-védelem. 
2. Befejeződött a Magyar Telekom több mint 15 ezer felhasználót számláló végpontjain a McAfee Total Protection telepítése.
3. A McAfee útjára indította saját tantermi képzési rendszerét, amely végfelhasználók számára is lehetővé teszi minősítések megszerzését.
4. A pénzügyi-gazdasági válság erősödésével a McAfee úgy érzi, a vállalati és magán adatok védelme sokkal inkább az IT stratégiák előterébe került, mivel jelentősen növekszik az igény az adatszivárgás elleni védelemre (DLP) és a titkosításra a hazai piacon.
5. A kormányzati szegmensben meglepően igen nagyarányú  volt a növekedés, aminek egyik oka lehet, hogy sikeresen megkötötték év elején a KSZF keretszerződést, illetve az Európai Uniós biztonsági ajánlások, direktívák is egyre inkább szerepet kapnak a kormányzati infrastruktúrák átalakítása során.
6. Az Informatikai Biztonság Napjának ismét kiemelt támogatója volt a McAfee csakúgy, mint a Secure Computing.

A Prím Online kérdéseire adott válaszok: