Négy nap után elkelt az eBay-en a Bush-dobálós játék weboldala

Milkovits Gábor, 2008. december 20. 09:35

A milliondollarhomepage ötletéről elhíresült brit Alex Tew ismét nagy ötlettel állt elő és ismét sikert aratott: a Bush elnök figurájára cipőt dobáló flash-játékának otthont adó weboldal négy nappal beindítása után jó pénzért elkelt az eBay-en.

Tew a játék ötletét a valóságból, azaz abból a hírből vette, hogy néhány napja egy iraki újságíró egy sajtótájékoztatón mindkét cipőjét az amerikai elnök felé hajította, igaz, nem sikerült eltalálnia. A játékban, amelyben több az esély a sikerre, négy nap alatt több mint 40 milliószor vágták a cipőt Bush képébe, persze virtuálisan. Ez pedig megérlelte a fiatalemberben az elhatározást, hogy meghirdesse a programnak otthont adó http://sockandawe.com/ oldalt az eBay-en. Tew elmondása szerint a weboldal látogatottsága miatt alig győzték a szervereik az üzemeltetést, ami viszont gyakran fő projektjük, a PopJam humor-oldal működésének rovására ment. A vevő, egy brit székhelyű médiacég, nem kevesebb, mint 5215 fontot, azaz közel másfél millió forintnak megfelelő összeget fizetett az oldalért. Tew elmondta, hogy a pénzt a PopJam fejlesztésére fordítja.

Az akkor még 21 éves egyetemista fiatalember két és fél évvel ezelőtt hozta létre a a www.milliondollarhomepage.com weboldalt, amelyen elhelyezett összesen egymillió pixelt, kockánként száz képpontos szeletekben, és aztán ezeket az apró webfelületeket eladta darabonként egy dollárért olyan cégeknek, akik reklámokat jelenítettek meg a megvásárolt részeken. Az egymillió dollár alig négy hónap alatt összegyűlt.