A világ legvékonyabb LED LCD tévéje az LG-től

Milkovits Gábor, 2008. december 27. 16:40

Az LG a világ legvékonyabb LED megvilágításos LCD televízióját tervezi bemutatni a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállításon jövő januárban.

A 2009. január 8. és 11. között megrendezésre kerülő eseményen láthatja először a nagyközönség a készüléket, amelynek képátmérőjét a meglehetősen szűkszavú angol nyelvű közleményben elfelejtették közölni. A 2,48 cm-es ’vékonyság’ azonban mindenképpen figyelemreméltó, különösen mivel olyan televízióról van szó, amelynek LCD képernyőpanelja a jobb képminőség érdekében LED hátsó megvilágító réteget is tartalmaz. Az LG LH95 névre hallgató tévé támogatja a 240 Hertz-es TrueMotion Drive technológiát és 2 000 000 : 1 kontrasztarányt biztosít.

További részleteket a készülékről valószínűleg csak a CES idején tudhatunk meg, az LG azonban még egy érdekességet azért elárult: az LH95 ugyanis állítólag megkapta a rendezvény innovációs díját a megjelenítő kategóriában. Az, hogy ezt honnan tudják ennyire előre, illetve szabad-e közölni a nyilvánossággal, egyelőre rejtély.