Itt az első mobiltelefonos katolikus imagyűjtemény

MTI Sajtóadatbank, 2008. december 29. 08:50

Melegen ajánlja a hívőknek az első mobiltelefonra fejlesztett imagyűjtemény használatát a katolikus egyház, amelynek iPod-tulajdonos vezetője BXVI. aláírással szokott sms-eket küldeni a vallás ifjú követőinek.

Az iPhone-ra szabott iBrevary szoftver Paolo Padrini és Dimitri Giani, egy pap és egy programozó közös munkája. Az iTunes-on elérhető programot a tesztidőszak alatt közel tízezren töltötték le Olaszországban.

A kész verzió néhány napja jelent meg. Tartalmaz részleteket a Bibliából, napi imákat és a miséken használatos valamennyi imádságot öt nyelven; olaszul, angolul, spanyolul, franciául és latinul. Ára 0,79 euró (208 forint), a bevétel egy részét jótékony célra fordítják. A programfrissítések ingyenesek, és hamarosan elkészül a portugál és a német nyelvű változat.

"Az egyház igyekszik tartani a lépést a technológiai haladással. A fejlődés gyümölcsei kiváló eszközök Isten igéjének terjesztéshez" - mondta Paul Tighe magas rangú vatikáni tisztviselő, a Szentszék társadalmi kapcsolatokért felelős testületének vezetője.

Tighe főnöke, a klasszikus zene iránt rajongó XVI. Benedek pápa 2006 óta iPod-tulajdonos, idén nyáron pedig BXVI aláírással küldött üdvözlő sms-t a Sydneyben tartott katolikus ifjúsági világtalálkozó résztvevőinek.