Két SSD egy házban RAID elrendezésben

Széll Zoltán, 2009. január 1. 13:10

Az A-Data egy különleges SSD (szilárdtest-meghajtó) tárolóterméket mutatott be, amelynek érdekessége, hogy egy házban két meghajtót tartalmaz és egy egyszerű hardverkapcsolóval hét RAID módot támogat.

Az A-Data új „XPG Dual SSD 3,5 hüvelykes RAID” elrendezés két 2,5 hüvelykes szilárdtest-meghajtót tartalmaz egyetlen 3,5 hüvelykes formátumú házban. A felhasznaló az egyes meghajtókat futtathatja egymástól függetlenül, de a két meghajtót együtt is használhatja a hét különböző RAID mód – JBOD, RAID 0, RAID 1, Span, SAFE33, SAFE50, vagy GUI – egyikében. A felhasználók a RAID megoldással a tárolók új szintjét választhatják és a RAID dobozt (SATA kábelen keresztül kell csatlakoztatni) belsőleg helyezhetik üzembe, de a számítógéphez szabványos USB kábellel kivülről is csatlakoztatható.

A felhasználóknak azonban egy kis ideig még várni kell az A-Data különleges tárolójára, mivel az XPG Dual SSD 3,5 hüvelykes RAID „doboz” csak 2009 első negyedévében lesz kész. A ház nem RAID változatának ára 30 dollár, míg RAID változatának ára 60 dollár lesz.