Samsung mobil 8 megapixeles kamerával és AMOLED kijelzővel

Milkovits Gábor, 2009. január 1. 20:05

A Samsung egy olyam szétcsúsztatható mobiltelefont fejlesztett ki, amely 8 megapixeles kamerával és 2,8” AMOLED kijelzővel van felszerelve.

Az AMOLED technológia az LCD-nél és társainál sokkal jobb képminőséget, elsősorban színhűséget biztosít; a Samsung S8300 nagyméretű kijelzője emellett igen kedvező, WQVGA (240 x 400 képpont) felbontást biztosít. Az 1,28 cm vastag, szétcsúsztatható mobilba belefért még egy 8 magapixeles kamera automata LED vakuval, ami szép teljesítmény. A készülék a háromsávos GSM/GPRS/EDGE mellett 7,2 Mbit/s elméleti maximális adatátviteli sebességű HSDPA szuper 3G mobilhálózati technológiával is fel van szerelve.

A kamerával készített felvételek és egyéb tartalmak tárolásához az S8300 60 MB saját memóriával rendelkezik, ami microSD kártya segítségével kibővíthető. Említést érdemel még a beépített GPS navigáció, az RDS támogatással ellátott FM rádióvevő, illetve a Bluetooth 2.1 vezeték nélküli megoldás. A Samsung sajnos egyelőre nem szolgált információval a készülék forgalmazását illetően.