Citrix-felhő az IT infrastruktúra-komplexitás menedzselésére

Kovács Attila, 2009. január 4. 08:24

A Citrix Systems cég legújabb megoldásai között kínálja a Citrix Cloud Center (C3) integrált "cloud computing" környezetét. A C3 célpiaca az on-demand szolgáltatásként IT "felhő" infrastruktúrát kínáló szolgáltató vállalatok.

A Citrix szerint a nagyon új "cloud computing" koncepció C3-on keresztüli megvalósítása költséghatékony alternatívát nyújt ahhoz, hogy a vállalatok IT infrastruktúrájukat és szolgáltatásaikat jól menedzseljék. A C3 összetevői között olyan, az iparágban már bizonyított szoftver termékek vannak, mint például a Xen hypervisor vagy a Citrix NetScaler. Ezeknek a kipróbált technológiáknak az integrálása világszintű workflow és adatközpont optimalizációs képességekkel, a Citrix számára azt eredményezi, hogy mind a vállalati, mind a fogyasztói piac szereplői számára a most kezdődő "cloud computing" korszakot gyakorlati realitássá teszi.

Ugyancsak újdonságnak számít a GoToMeeting webkonferencia szolgáltatás, amelyet a CitrixSystems divíziója, a Citrix Online fejlesztett ki és kínál a piacon. A szolgáltatás állítólag elérhető áron (beleértve a havi bármennyi használatot, ingyenes VoIP-t és telefonos konferencia funkciókat) rendelhető meg.