PC-játéktól tanult a 6 éves autótolvaj

Genda Csongor Zoltán, 2009. január 8. 19:40

Az Egyesült Államokban egy GTA-rajongó kisgyermek eltulajdonította szülei gépjárművét, és azzal próbált meg eljutni az iskolába, útközben azonban balesetet szenvedett.

Nem véletlen az, hogy sok helyen fizetett hirdetésekben hívják fel a szülők figyelmét a televízió és a számítógépes játékok veszélyeire, ugyanis mindkettő romboló hatással lehet a kicsik lelki és szellemi fejlődésére. Az amerikai Virginia államban a napokban egy hat éves kisfiú ült apja autójának a volánjához, mivel lekéste az iskolabuszt, és kocsival akart minél hamarabb eljutni a tornaórára. A gyermek mintegy tíz kilométeren át vezette a gépjárművet, végül pedig egy villanypózna állította meg a szabálytalanul közlekedő iskolást. A balesetben szerzett kisebb fejsérülés ellenére a gyermek gyalog folytatta útját. Később a rendőröknek elmondta, hogy a Grand Theft Auto 4-ből sajátította el az autóvezetés rejtelmeit, s úgy gondolta, hogy ő egymaga is képes lesz eljutni kocsival az iskolába.
Időközben az ifjúságvédelmi hivatal védőőrizet alá helyezte a fiatal száguldozót, a szülők ellen pedig eljárást kezdeményeztek a hatóságok kiskorú veszélyeztetése miatt.