Elérkezett az idő a Yahoo felvásárlására

Genda Csongor Zoltán, 2009. január 9. 18:04

A Microsoft az elkövetkező hetekben végrehajtja a Yahoo keresőrészlegének a felvásárlását - legalább is ez Steve Ballmer elképzelése.

A szoftveróriás vezére a Financial Times-nak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy szerinte a mostani időszak a legkedvezőbb a Yahoo kereső átvételére, s kijelentette, hogy erre sort is kerítenének az elkövetkező hetekben. Steve Ballmer az átmeneti periódussal érvelt, amikor a fúzió ésszerűségéről beszélt, szerinte ez a legalkalmasabb időpont, hiszen a Yahoo új vezetőt keres, a Microsoft pedig most találta meg az online részleg irányítására a megfelelő embert Qi Lu, volt Yahoo-munkatárs személyében. A Wall Street Journal értesülései szerint a keresőcég vezetősége Carol Bartz-ot, az Autodesk korábbi igazgatóját akarja felkérni, hogy lépjen Jerry Yang helyére. Éppen ezért Ballmer úgy gondolja, hogy a köztes időszakot kihasználhatja a redmondi konszern, és bekebelezheti a Yahoo keresőjét.
A Microsoft tavaly ilyenkor tett először ajánlatot a Yahoo-ra, ám az igazgatótanács kevesellte a 47.5 milliárd dollárt, és nem álltak kötélnek.