EMC Global Services: bővített VMware-portfolió

Kovács Attila, 2009. január 12. 13:21

Az EMC ma bejelentette, hogy „Gold” szintű hivatalos VMware-tanácsadóként (VAC), a VMware-rel kötött globális szövetségét megerősítve és kibővítve segíti a nagyvállalati ügyfeleit abban, hogy szerte a világon gyorsabban kiaknázhassák az információs infrastruktúrák és adatközpontok virtualizálásából származó üzleti előnyöket.

Az EMC Global Services VMware-portfóliója a legfontosabb ügyféligényekre koncentrál, segít a következők elérésében: virtualizált környezetek üzletmenet-folytonosságának megvalósítása a VMware Site Recovery Manager (SRM) termékkel; követendő eljárások használata a VMware-üzemeltetés, -felügyelet és a jelentéskészítés területén; a VMware infrastruktúra gyorsítása és megvalósítása; kliensvirtualizáció tervezése, bevezetése.

Az EMC több mint 1400 gyakorlati VMware-kiképzést kapott szolgáltatási szakértőt és mérnököt állíthat csatasorba, és több száz, a VMware Certified Professional (VCP) minősítést is megszerzett szakembere van azért, hogy teljes körű stratégiai, tervezési, megvalósítási és felügyelt szolgáltatásokat nyújthasson mindazok számára, akik gyorsan szeretnék beépíteni a VMware-architektúrákat és műveleteket az adatközponti és távoli irodai környezetekbe, illetve az asztali rendszerekkel kapcsolatos stratégiákba. Az EMC a VMware platform köré épülő egyre több professzionális szolgáltatást kínál azok számára, akik szeretnének előrelépni a VMware bevezetésének a folyamatában, valamint felügyelt szolgáltatásokat nyújt a virtuális infrastruktúrák felügyeletéhez és karbantartásához segítséget keresők számára. A cég támogatja az EMC Proven megoldások fejlesztését, amelyek egyaránt integráltan működnek az EMC- és VMware-technológiákkal is. Szolgáltatási szakértői e megoldások előnyeit kihasználva segítenek azoknak, akik például a Microsoft, az Oracle és az SAP kritikus fontosságú alkalmazásait szeretnék használni VMware platformon. Ennek következményeként az ügyfelek kiszámítható eredményekhez és jobb műveleti hatékonysághoz juthatnak az alkalmazások teljes életciklusa során.
   
Az EMC Velocity Authorized Services Network (ASN) partnerekkel együtt dolgozó ügyfelek szintén növelni tudják majd a virtualizáció üzleti hasznát. Az ASN-partnerek megfelelően képzettek, megfelelő minősítéssel és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek ahhoz, hogy értéknövelt szolgáltatásokat kínálhassanak a VMware környezetekben. Az ASN-partnerek használhatják az EMC-nek a virtualizált alkalmazáskörnyezetekhez készített megoldástesztelő rendszereit, valamint adott felhasználási módok esetében (amikor EMC-technológiákat alkalmaztak VMware-környezetekben) kihasználhatják EMC követendő eljárásainak és módszertanának előnyeit.