Távozik a Seagate vezérigazgatója

Milkovits Gábor, 2009. január 12. 20:03

A Seagate bejelentette, hogy lemond posztjáról Bill Watkins, a merevlemezgyártó jelenlegi vezérigazgatója, átadva helyét Stephen Luczónak, az igazgatótanács elnökének.

A váratlan hírt sem a Seagate, sem maga Watkins nem indokolta. Igaz persze, hogy a céget a teljes technológiai iparághoz hasonlóan sújtják a globális gazdasági válság hatásai, azonban nem jobban, mint másokat. Legalábbis ezt prognosztizálták eddig, a tavalyi utolsó negyedév hivatalos beszámolójára pedig még január 21-ig várni kell. Érdekes viszont, hogy a múlt héten a CES kiállításon Watkins semmi jelét nem adta nyilatkozataiban annak, hogy személyi változás lenne a levegőben. A Cnet-nek adott nyilatkozatában a cég terveiről beszélt, külön kiemelve sikereiket a mini-laptopokba való merevlemezek terén, ahol állítása szerint jócskán sikerült megelőzniük a riválisokat.

Watkins 2004 óta a társaság vezérigazgatója. A hivatalos közlemény szerint távozása után tanácsadóként tovább segíti majd utódja munkáját. Luczónak van gyakorlata a cég vezetésében, hiszen 1998 és 2004 egyszer már ő volt a vezérigazgató, míg az igazgatótanácsot 2002 közepe óta irányítja.