CEA: jövőre Apple a CES-en

Milkovits Gábor, 2009. január 12. 21:21

Habár maga az Apple nem, de a szervező CEA megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint az idén utoljára megrendezett MacWorld helyett jövőre a Las Vegas-i CES kiállításon mutatja be újdonságait az almás cég.

Jason Oxman, az amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (CEA) képviselője szerint a 2010-es CES-en lesz majd egy „Apple terület”, ahol a Mac-ek és iPod-ok mellett azok az Apple termékekhez kapcsolódó kisebb fejlesztők és termékeik is helyet kaphatnak majd. Ez azért is jöhet jól a számukra, mivel eddigi ilyen megjelenési lehetőségük, a MacWorld, 2010-ben megszűnik.

Először az Apple hírekkel foglalkozó AppleInsider számolt be arról kész tényként, hogy az Apple jövőre a MacWorld helyett a CES-en fog kiállítani. A hír elsőre azért tűnt valószínűtlennek, mert az Apple decemberi közleményében éppen azzal indokolta a visszavonulást a MacWorld-ről, hogy az ilyen expókat nem érzik megfelelő fórumnak a vásárlókkal való érintkezéshez. Oxman és a CEA ugyanakkor duplán is hiteles forrásnak tűnnek a kérdésben, mivel nem elég, hogy ők szervezik a CES-t, hanem ezen felül jó néhány éve tagjaik sorában is tudhatják az Apple-t, amelynek részéről egyébként továbbra sem kommentálták az értesülést.