Óriás Oracle-frissítés 40 javítással

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 14. 08:28

Az Oracle erősen kezdi az évet, a szerda környékére várható frissítőcsomag tucatnyi termék mintegy 40 hibáját orvosolja.

A rendszergazdák számára igen megterhelő lehet a következő néhány nap, mivel az adatbázis-kezelő szoftvereiről ismert Oracle egy óriás frissítés keretén belül mintegy 40 javítást ad ki termékeihez. Míg a Microsoft csak egyetlen kritikus minősítésű javítással kezdi az évet, az Oracle számos szoftvertermékét érinti a mostani frissítési időpont.

A kéttucatnyi szoftver között megtalálhatók az Oracle Database 11g, Oracle Database 10g, Oracle Secure Backup, Oracle TimesTen In-Memory Database, Oracle Application Server 10g, Oracle Collaboration Suite 10g, Oracle E-Business Suite Release 12, Oracle Enterprise Manager Grid Control 10g, PeopleSoft Enterprise HRMS, JD Edwards Tools, Oracle WebLogic Server ( a korábban BEA WebLogic Server néven futó alkalmazás) különböző változatai. A vállalat erősen ajánlja a rendszergazdáknak a javítások letöltését, mert jó részük kritikus minősítésű, és az általuk befoltozott hibák kihasználására már felkerültek rosszindulatú kódok az internetre, sőt tényleges támadásokról is tudomása van a szoftvercégnek.