WSJ: Carol Bartz volt Autodesk-főnök lesz a Yahoo új vezérigazgatója

Milkovits Gábor, 2009. január 14. 08:40

A Wall Street Journal (WSJ) értesülése szerint a Yahoo Carol Bartz, az Autodesk korábbi vezérigazgatójának személyében megtalálta Jerry Yang társalapító utódját a cég élén.

Yang még novemberben jelentette be, hogy a részvényeladási kudarc és a megfelelő üzleti stratégia hiánya miatt azonnal átadja vezérigazgatói székét, amint megfelelő utódot találnak helyette. Az internetes tartalomszolgáltatóra 2008 elején tett 47,5 milliárd dolláros vételi ajánlatot a Microsoft, az üzlet azonban a vezetés vonakodása, majd a Microsoft májusi visszalépése miatt nem jött létre. Azóta a vállalat részvényeinek értéke a töredékére csökkent, a tulajdonosok egy része pedig minimum a keresőrészleg eladásában látja a kiutat, amiről szinte hetente kelnek szárnyra olyan hírek, hogy a Microsoft mégiscsak megvenné.

A Financial Times decemberben azt írta, hogy a Yahoo igazgatótanácsa Arun Sarint, a Vodafone volt vezérigazgatóját szerette volna Jerry Yang utódjaként látni, Sarin azonban nem állt kötélnek. Ezt követően a sajtó a múlt héten ismét olyan kijelentést idézett Steve Ballmertől, amely szerint a Microsoft-vezér állítólag ismét elérkezettnek látja az időt a Yahoo keresőrészlegének felvásárlására. A Yahoo egyelőre nem erősítette meg a most 60 éves Bartz várható kinevezését, aki 2006-ig állt az Autodesk élén.