Dinamikusan nő a hazai információbiztonsági auditok száma

forrás Prim Online, 2009. január 22. 12:24

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2009 januárjában már ötödik alkalommal mérte fel a magyarországi „ISO27001” információbiztonság rendszer tanúsítások helyzetét. A tanúsítások száma 56%-kal növekedett az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest – jelentette be Gasparetz András az Egyesület alelnöke a szervezet XXXIV. Információvédelem menedzselése címmel megrendezett szakmai fórumon.

A 17 magyar auditor cég– amely lefedi a teljes magyar piacot – adataiból kiderül, hogy 131 sikeres auditon átesett magyarországi cég van már, ami 56%-os növekedést jelent egy év alatt. Fény derült arra is, hogy a tanúsítók közül a piacvezető az SGS Hungária Kft. 37%-os piaci részesedésével, második helyen a DNV Magyarország Kft. áll 31%-os részesedéssel.
A 2009-es tervekkel kapcsolatban nagy szórással, de kifejezetten optimistán nyilatkoztak a megkérdezettek, s 50%-os növekedést továbbra lehetségesnek tartanak ezen a területen, mivel egyre több szervezet ismeri fel az információvédelmi menedzsment rendszerek bevezetésének a szükségszerűségét.

A rendezvényen Gasparetz András kitért arra is, hogy Magyarország nemzetközi viszonylatban is jól teljesít e téren (a www.iso27001certifications.com oldal szerint is), hiszen világviszonylatban elfoglalt 8. helyével olyan országokat előz meg, mint Franciaország, Norvégia, Svédország,Olaszország vagy Ausztrália.