Széles formátumú nyomtatás színes szkenneléssel

forrás Prim Online, 2009. január 22. 13:34

A Ricoh tavaly évvégén mutatta be két új széles formátumú, multifunkciós készülékét, az Aficio MP W5100 és Aficio MP W7140-et. Az eszközök elérhető áron kínálnak kiváló nyomatminőséget, legyen szó általános irodai felhasználásról vagy mérnöki munkáról.

Az Aficio MP W5100 és az MP W7140 a Ricoh digitális irodai eszközkínálatának két legújabb tagja. A kimondottan széles formátumú feladatok ésszerűsítésére tervezett digitális multifunkciós eszközök fejlett nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókat kínálnak, sokféle produktivitásfokozó lehetőséggel. A készülékekkel az általános irodai felhasználás mellett elsősorban a mérnöki, a tervezői, a másolószalon és a CAD-környezeteket célozzák meg.

A 600 dpi-s felbontásnak és 256 szürke árnyalatnak köszönhetően garantált a kiváló nyomatminőség. Az MP W5100 182 x 210 mm és 914 x 15,000 mm méret között, míg az MP W7140 egészen 914 x 30,000 mm papírméretig képes kezelni a különböző típusú papírokat. A gépek 25–400 százalékos nagyításra képesek, így egyetlen lépésben lehet A/4-es rajzból A/0-at készíteni és fordítva. A felhasználók többféle papíradagolóból választhatnak, a két alapfelszereltségű tekercsadagoló mellett két további opcionális tekercsadagoló, kézi adagoló vagy 2 x 250 lapos vágott papíradagoló illeszthető a géphez. A készülékekhez kétféle opcionális nyomtatásvezérlő is elérhető.

A rajzok digitalizálása számos előnyt kínál. Megőrzi a régi dokumentumokat az utókornak, ésszerűsíti a munkafolyamatot és felgyorsítja a munkavégzést. Az Aficio MP W7140 fejlett szkennerével bármilyen színes vagy fekete-fehér rajz beolvasható, korrigálható és elmenthető. A színes dokumentumok digitalizálása sem jár többletköltséggel, az e-mailbe vagy URL-címre szkennelés értékes időt takarít meg és csökkenti a hálózati forgalmat, emellett a dokumentumok szerkesztése is időveszteség nélkül elvégezhető.

Többi termékükhöz hasonlóan az Aficio MP W5100/MP W7140 is tükrözi a Ricoh környezetvédelmi elkötelezettségét. Kis helyen elfér, ózon-, zaj- és hő kibocsátása minimális. A kompakt és csendes széles formátumú megoldás akár a tervezőirodában vagy más munkaterületen is elhelyezhető.