Biztonságos távoli hozzáférés mobil munkásoknak

forrás Prim Online, 2009. január 26. 19:15

A SonicWALL megjelentette Aventail E-Class Secure Remote Access (SRA) termékcsaládját, mely biztonságos, könnyen kezelhető távoli elérést biztosít a mobil munkaerővel rendelkező szervezetek számára. Az eszköz SSL VPN platformra épül, mely lehetővé teszi a végpontok biztonságának ellenőrzését, az alkalmazások védelmét, valamint az alkalmazottak és üzleti partnerek kapcsolódását. Egyetlen eszközön keresztül akár 2000 felhasználó biztonságos kapcsolódása garantálható.

Az Aventail E-Class háromágú stratégiát követ a teljes végfelhasználói és hálózati védelemhez: észlelés, védelem és kapcsolódás.

A SonicWALL Recurring End Point Control (EPC) lehetővé teszi a rendszeradminisztrátorok számára, hogy a hálózat sértetlenségét a végponti biztonság bejelentkezéskor, illetve bizonyos időközönként történő értékelésével tartsák fenn. Amint a rendszer valamilyen változást észlel az eszköz biztonsági állapotát érintően, automatikusan elindítja a szükséges folyamatokat, ezt követően pedig a bejelentkezés megismétlésére kéri a felhasználót. A Recurring EPC NAC (hálózati hozzáférés-szabályozás)-szintű védelmet biztosít, így a távoli elérési eszközök biztonsága összhangban tartható a vállalat IT irányelveivel.

A SonicWALL Aventail E-Class SRA-t úgy tervezték, hogy kezdő felhasználók is telepíthessék és kezelhessék. Az egyszerű installálással és szabálybeállítással a SonicWALL Aventail E-Class SRA könnyedén telepíthető, hogy biztosítsa a hálózat sértetlenségét.

Az eszköz a rendszeradminisztrátorok számára magasabb szintű monitoringot tesz lehetővé, a kezelőfelületen keresztül mérlegelhetik a felhasználói tevékenységeket és a kockázatos kapcsolódásokat. Az információ különböző módokon történő szűrésével és elemzésével olyan mélyreható ellenőrzés érhető el, mely az alkalmazások szabályokon alapuló védelmét teszi lehetővé úgy, hogy csak a jogosult eszközöknek enged hozzáférést.

Amint a kapcsolat létrejött, az IT szakember a biztonság megtartása mellett optimális felhasználói élményt biztosíthat a felhasználónak a SonicWALL újratervezett WorkPlace Portal-ján keresztül. A portál lehetőséget kínál az IT adminisztrátor számára, hogy a WorkPlace-en keresztül még nagyobb ellenőrzése legyen a tartalmak felett letöltéskor, az intraneten történő böngészéskor vagy tartalmak szűrésekor. Már saját stílusok és szerkezeti elrendezések feltöltése is lehetséges, így a teljes szervezet vagy egyes felhasználó csoportok igényeihez igazítva a szolgáltatást.