Windows 7 pályázatot hirdetett a Microsoft Magyarország

forrás Prim Online, 2009. január 28. 18:42

A Microsoft Magyarország pályázatán bárki részt vehet, aki letöltötte és kipróbálta a Windows 7 publikus bétaverzióját. (Aki még nem töltötte le, február 10-ig megteheti.) A versenyzőknek az új operációs rendszer egy-egy funkcióját, lehetőségét kell bemutatnia, videó vagy cikk formájában. A megmérettetésen két kategóriában lehet versengeni a nyereményekért és a szakmai elismerésért.

"A Windows 7 bétája itthon is sokak figyelmét felkeltette, és rengetegen elkezdték aktívan tesztelni - számtalan visszajelzést, kérdést, véleményt kaptunk már a szoftverrel kapcsolatban, és több cikk, írás és videó is napvilágot látott már" - mondta Budai Péter, a TechNet magyarországi programmenedzsere. "A pályázattal a legfontosabb célunk az, hogy a Windows 7-et tesztelő hazai szakemberek közül megtaláljuk a legjobbakat, és számukra minél több lehetőséget biztosítsunk - összekössük őket a hazai TechNet csapattal, lehetőséget biztosítsunk számukra a TechNet oldalon történő publikálásra, valamint akár később eseményeken történő előadásra is. A Windows 7 hazai bevezetése rendkívül izgalmas feladatnak ígérkezik, és most van itt a lehetőség az ezt előkészítő szakmai csapathoz történő csatlakozásra ezen a pályázaton keresztül."

A pályaműveknek a Windows 7 valamely funkcióját, lehetőségét kell bemutatnia, ezt leszámítva a téma kötetlen. A megmérettetésre screencast/videó vagy cikk kategóriában lehet nevezni. A részletes tartalmi és formai követelmények, valamint a nevezés feltételei elolvashatók a pályázat weboldalán.

A versenyre 2009. február 1-jétől március 31-ig lehet beküldeni az alkotásokat. A pályaműveket a TechNet szakmai zsűrije - többek között Gál Tamás, a TechNet szakmai vezetője és Horváth Ottó, a magyar nyelvű Windows 7 technikai fórum vezetője - bírálja el, figyelembe véve az olvasók visszajelzéseit.

A pályázatot lezáró díjátadásra 2009. április 28-án kerül sor a Microsoft szakmai rendezvényén.