Kingston SDHC videokártyák nagy felbontású videofilmek készítéséhez

forrás Prim Online, 2009. január 29. 13:03

A Kingston Digital Europe bejelentette, hogy forgalomba hozza digitális videokamerákhoz kifejlesztett Secure Digital High-Capacity (SDHC) videokártyáit. A Kingston SDHC videokártyák 60, 120 és 240 perces tárolókapacitással kerülnek forgalomba, amely sorrendben 4 GB, 8 GB és 16 GB kapacitást jelent. A felvett percek HD minőségben értendőek.

"A Kingston SDHC videokártyák tökéletesen együttműködnek a nagy felbontású videokamerákkal, így ideális megoldást jelentenek a 1080i felbontású rögzítéshez. Természetesen a kártyák használhatók normál felbontású video készítéséhez, video készítésére alkalmas fényképezőgépekhez vagy akár MP3-lejátszókhoz is - mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere

A 8 GB és 16 GB kapacitású SDHC videokártyák még az első negyedévben elérhetők lesznek az EMEA régióban is. A forgalomba kerülő Kingston SDHC videokártyák a 4. sebességosztályba tartoznak: minimális adatátviteli sebességük legalább 4 MB/mp, így a fájlok igen gyorsan átmásolhatók számítógépekre.