Országos konferenciasorozat a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről

forrás Prim Online, 2009. január 29. 17:36

A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre.

Február 3-án Győrben, a Hotel Famulusban lesz a következő állomása a konferenciasorozatnak, amely a szoftverek nyilvántartásával, számvitelével és ellenőrzésével kapcsolatos hiányos vállalkozói ismeretek átadását pótolja. Számos vállalkozás vezetője a mai napig nincs azzal tisztában, hogy az APEH-revíziók 2008-tól már kiterjedhetnek a szoftvereknek, mint a vállalat eszközeinek a nyilvántartására is. A vállalkozások pénzügyi vezetőinek és könyvelőinek szóló előadásokat és konzultációkat a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal ellenőrzési Főosztálya, valamint a Magyar Szabványügyi Testület szakemberei tartják. Azok számára pedig, akiknek a szoftverlicencekkel kapcsolatban alapvető ismeretekre van szükségük, az IPR Insights tanácsadó cég tart egy általános és átfogó ismertetőt. A konferencia szervezője a Complex kft., az Adó lapcsalád kiadója.

Az előadásokon résztvevők többek között megtudhatják, hogy az APEH milyen módon ellenőrzi a szoftvereket, milyen szoftverlicenctípusok vannak, és hogyan kell a szoftverlicenceket a könyvekben szerepeltetni. Ha pedig valamelyik vállalkozás korábban még nem készített felmérést a vállalat által használt szoftverekről, akkor itt betekintést nyerhet azokba a nemzetközileg is elfogadott szabványokba is, melyek a szoftver gazdálkodás folyamatait minden szempontnak megfelelő módon szabályozzák.

A konferenciák reggel 9.30-tól az alábbi helyszíneken kerülnek megrendezésre:


A részvétellel kapcsolatban további információ a Complex.hu weblapon található.