Megújult a Malév honlapja

Kovács Attila, 2009. január 30. 10:31

Január 29-én sajtóbeszélgetésen jelentették be, hogy új honlapot indított a Malév, amellyel a nemzeti légitársaság a legmodernebb online eszközökkel tudja kiszolgálni utasait. A legújabb légiközlekedési iparági elvárásoknak, utas- és szakmai igényeknek egyaránt megfelelő portál informatikai hátterét a Sense/Net informatikai cég legújabb nyílt forrású SenseNet 6.0 portál szoftvere és ECMS szoftvere biztosítja

A portál egyedi elemei közé tartozik az új design, a fehasználóbarát portálstruktúra és navigáció, a keresőoptimalizálás, a testreszabott ajánlatok, az online foglalás és online check-in, valamint a járatok státuszának követése. Korszerű arculatát és keresőoptimalizálását a Kirowski ügynökség végezte. Két informatikai szakmai partner közös projektben való részvétele ritkaság a hazai honlap-fejlesztések sorában.

„Az új honlap könnyű és gyors eligazodást biztosít mind a repülőjegy foglalás, mind pedig a légitársaság számos online szolgáltatása, mint például a web check-in vagy a kifejezetten Malév utasokra szabott utazásbiztosítások terén" - jelentette ki a tájékoztatón Nemes Anikó, a Malév kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: „Elsősorban azért volt szükség az újításra, mert a légitársaság régi weboldala inkább információ centrikus volt, semmint értékesítést segítő és generáló csatorna, mindemellett a karbantartás költséges és lassú folyamata sem felelt már meg a kor követelményeinek."