Innováció, tudás, távmunka

forrás Prim Online, 2009. február 3. 09:47

Az I-Work Közhasznú Alapítvány a Google Magyarország támogatásával egy olyan rendezvénysorozatot indít el 2009-ben "Innovációs szeminárium" címmel, ahol fővárosi és regionális találkozókon mutatja be azokat a gyakorlati módszereket, tapasztalatokat, amelyek minden távmunka iránt érdeklődő kis-, közép- és nagyvállalkozást segítenek. Budapest mellett Székesfehérvár, Debrecen és Győr a tervezett szemináriumi helyszínek.

Az Alapítvány célja a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása az internetes munkavégzés módszereinek és kultúrájának kialakításában, valamint új munkavégzési piacterek kialakulásának segítése.

Az Innovációs szemináriumok szervezése mellett az I-Work Alapítvány önkormányzati partnerprogramot hirdet. A partnerprogram keretében felméri a települések, kistérségek területén felmerülő internetes munkavégzéssel is megvalósítható munkalehetőségeket. Az önkormányzatok segítségével megkeresi azokat a helyi mikro-, és kisvállalkozásokat, amelyek munkafolyamataikban internetes munkavégzést alkalmaznak. A tapasztalatokat dokumentálja, majd mintaértékű projektként elérhetővé teszi más vállalkozások számára is.

Az Önkormányzati partnerprogramhoz kapcsolódóan az Alapítvány elindítja az "Innovációs Hálózat Programot", amelynek során önkormányzati partnerei az Alapítvány segítségével a helyi vállalkozások számára hasznos, internetes munkavégzéssel kapcsolatos információkat tartalmazó "Innovációs Pontokat" hoznak létre.

Déri Tamás az alapítvány szakmai igazgatója elmondta, hogy a partnerség által megvalósítandó projekt célkitűzései közé tartozik a térségek gazdaságának és kulturális életének előmozdítása – távmunkaházak kialakításával. Az Alapítvány szakértői olyan országos szintű, komplex távmunka-ház program elindításán dolgoznak, amely során első lépésben 15-20 térségi központban nyílhat lehetőség távmunka-központok létrehozására, ezer új munkahely kialakításával.