Fizetésikártya-tanácsadással jelentkezik régiónkban a BT

Kovács Attila, 2009. február 6. 13:19

 A BT ma bejelentette, hogy tovább bővíti tanácsadói szolgáltatásait Közép- és Kelet-Európában, mivel jogosulttá vált a fizetésikártya-ágazat (PCI) szabványai szerinti biztonsági felmérések készítésére. A PCI olyan sokoldalú biztonsági szabvány, amely többek között a személyes számlaadatokat tároló cégek biztonságmenedzsmentjére, biztonsági irányelveire, hálózati architektúrájára, szoftverdizájnjára és egyéb alapvető fontosságú óvintézkedéseire vonatkozó követelményeket tartalmaz.

Ennek az átfogó szabványnak az a célja, hogy segítse a cégeket az ügyféladatok proaktív védelmében. A BT a közép-európai, a közel-keleti és az afrikai térségre szerzett Qualified Security Assessor (minősített biztonsági szakértő) tanúsítványt. A PCI szabványokat a PCI Security Standards Council alakította ki az egységes adatbiztonsági intézkedések nemzetközi bevezetésének elősegítésére.
 
A megszerzett tanúsítvány tovább bővíti már egyébként is átfogó BT-portfoliót a biztonsági szolgáltatások területén. A PCI szabványok kiegészítik és kiterjesztik azokat a szigorú biztonsági ellenőrzéseket és intézkedéseket, amelyeket a BT kínál meglévő és leendő ügyfeleinek a térségben.