Befektetőt vonzott a Grepton

forrás Prim Online, 2009. február 10. 17:28

2009. január 29-én a New Frontier Holding GmbH 51%-os többségi tulajdont vásárolt a Grepton Informatikai Zrt-ben. Ez volt a New Frontier Holding ötödik befektetése - a cseh Profinit és a román Romsys 2007. negyedik negyedévében, 2008. októberében a szlovák Cogent és 2008. novemberében a magyar XAPT cégeket követően.

A Grepton a New Frontier Csoporthoz történő csatlakozás által részévé vált egy nagyobb szervezetnek, mely a tervek szerint a jövőben teljes kelet-közép-európai lefedettséget biztosít. Ezáltal a Grepton képes lesz több országban jelen levő ügyfelek kiszolgálására és több országra kiterjedő rendszerek bevezetésére. A tranzakció keretében a New Frontier Holding hosszú távú megállapodásokat írt alá a jelenlegi tulajdonosokkal és a felső vezetéssel, melynek értelmében továbbra is az ő feladatuk a vállalat irányítása és fejlesztése.
 

A New Frontier Holding GmbH egy 2006. augusztus 23-án alapított, Ausztriában bejegyzett korlátolt felelősségű társaság. A New Frontier Holding célja egy erős kelet-közép-európai IT csoport létrehozása a vásárlás és fejlesztés stratégia alapján. Az NFH 15-20 cégbe tervez befektetni az elkövetkezendő 3-5 évben, fókuszban a szoftvermegoldásokra, szolgáltatásra és üzleti megoldások fejlesztésére koncentráló cégek vannak. A tervek szerint a New Frontier Holding a megszerzett cégeket egymástól függetlenül működteti tovább az NFH Csoport keretein belül, és stratégiai tanácsadóként támogatja a jelenlegi vezetést az új piaci és üzleti lehetőségek feltárásában.