Tíz laptopot ajándékozott négy önkormányzati képviselő a miskolci rendőrségnek

MTI Sajtóadatbank, 2009. február 11. 09:22

Tíz laptopot adományozott négy önkormányzati képviselő a rendelkezésére álló költségvetésből a miskolci rendőrkapitányságnak, a laptopokat a járőrautókban fogják használni a rend őrei.

A keddi átadást és a sajtótájékoztatót eredetileg a miskolci rendőrkapitányság épületében tartották volna, ám az esemény előtt nem sokkal a helyszín módosult, így a gépeket nem a miskolci rendőrkapitányság vezetése vette át a Fidesz, a KDNP, illetve az MDF önkormányzati képviselőitől, hanem a Miskolc Város Közrendjéért Közalapítvány. Az alapítvány továbbítja majd számítógépeket a rendőrségnek.

A képviselők a laptopok finanszírozását a rendelkezésükre álló helyi választókerületi, illetve fejlesztési alapból oldották meg. Tavaszi Zsolt fideszes önkormányzati képviselő a tájékoztatón azt mondta: több esetben javasolták már a rendőrség technikai fejlesztését a helyi közgyűlési üléseken, legutóbb quadok és terepjárók beszerzését szerették volna megvalósítani, de ezt a közgyűlés nem támogatta.

Hozzátette: most négy egyéni önkormányzati képviselő összefogásával sikerült beszerezni a tíz laptopot, amelyeket a rendőrségi igény szerint telepítenek majd a megfelelő szoftverekkel.

Sebestyén László fideszes önkormányzati képviselő úgy fogalmazott: járőröket nem tudnak biztosítani, de a technikai felszerelés korszerűsítéséhez ezzel is megpróbálnak hozzájárulni. Véleménye szerint ez az akció országos szinten is követendő példa kellene, hogy legyen.

Kovács László, az MDF egyéni önkormányzati képviselője közölte: a rendőrség mellett a polgárőrség is támogatásra szorul, mert az ő közreműködésükkel közvetlenül is javítható a közbiztonságérzet. Szerinte Miskolcon nemcsak az Avason és a belvárosban vannak problémák a közbiztonság területén, hanem a diósgyőri városrészben is.