Még mindig az ESET szoftverei fogják meg legkevésbé a számítógépet

forrás Prim Online, 2009. február 11. 19:36

A magyar PC World legutóbbi száma a biztonsági programcsomagok sebességét és szolgáltatásait tesztelte. A NOD32 antivírus-technológiára épülő, tűzfalat és levélszemétszűrőt is tartalmazó ESET Smart Security nyerte a magazin Leggyorsabb díját, és megkapta a lap ajánlását is.

A PC World tesztje az internetes biztonsági programcsomagok sebességét és szolgáltatásait tesztelte a PC Mark 05 szoftver segítségével. Az eredmények szerint az ESET Smart Security van a legkisebb hatással a számítógép teljesítményére. "Rendkívül örülünk a győztes eredménynek, mivel megmutatja, hogy az ESET termékei még mindig a leggyorsabbak a hasonló szoftverek között" - emelte ki Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezetője a magazin értékelésével kapcsolatban.

A magazin részletes értékelése: "Lehet, hogy az ESET Smart Security nem a legolcsóbb vírusvédelmi megoldás, de cserébe rendkívül gyors és gyakorlatilag elhanyagolható mennyiségű rendszererőforrást igényel. Működése sem a processzort, sem a merevlemezt nem terheli, ráadásul memóriafoglalása is hihetetlenül alacsony. Keresés közben a második helyezettnél is több mint kétszer jobban szerepelt. Ha fontos számunkra, hogy biztonsági szoftverünk minél kevésbé fogja a rendszert, akkor érdemes az ESET termékét választanunk. A szoftver mellé ingyenes e-mailes, telefonos és távirányításos terméktámogatás jár, és 50%-os diákkedvezmény vehető igénybe."

A tesztben a következő gyártók biztonsági szoftverei szerepeltek: Kaspersky, F-Secure, ESET, Panda, AVG, Sunbelt, Virusbuster, Symantec, G DATA, Agnitum. A részletes teszteredmények a PC World februári számában olvashatók.