Vezeték nélküli USB csip mobileszközökbe

Milkovits Gábor, 2009. február 12. 07:03

A Samsung olyan intergrált lapkát mutatott be, amely az ARM CPU mellett egy vezetékes, illetve egy UWB-alapú vezeték nélküli USB interfészt, valamint egy memóriakontrollert is tartalmaz.

A Samsung saját becslései szerint a csipen található vezeték nélküli USB a vezetékeshez hasonló, 120 megabit/s-os sebességű adatkezelésre képes, amivel mondjuk egy 700 MB-os mobil videó egy perc alatt lenne letölthető egy ilyen processzorral felszerelt készülékre. A legtöbb mostani mobil lapkakészlet csupán 50 megabit/s-ot tud kezelni, azaz a dél-koreai gyártó terméke mindenképpen előrelépést jelent. A Samsung kiemelte, hogy az új csip segítségével lehetőség nyílhat arra, hogy végre valóban másodpercek vagy rövid percek alatt lehessen tartalmakat áttölteni egyik mobilkészülékről a másikra.

A Samsung a jövendő forgalmazásról, illetve a csip alkalmazására velük megállapodott készülékgyártókról egyelőre nem nyilatkozott. A menetrendről jelenleg annyit lehet tudni, hogy a sorozatgyártást még a tavasz folyamán megkezdik.