Új, gyorsabb DataTraveler HyperX-ek

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 13. 19:07

A Kingston a jelek szerint szinte teljes termékpalettáját megújítja a napokban, most a DataTraveler HyperX család esett át változásokon.

A vállalat nemrég mutatta be a fotósoknak szánt szupergyors írási sebességgel rendelkező Elite Pro CF kártya 32 GB-os újratervezett változatát, most pedig a DataTraveler HyperX van soron.

A HiperX pendrive-ok egyik kedvező újdonsága, hogy a sebességüket megnövelte a gyártó. Az olvasás során 25 MB/s lett az felső határ, míg az írás során 16 Mb/s-ra képes a flash memória. A HiperX-es penek alkalmasak a Windows Vista ReadyBoost szolgáltatásához, amihez a megnövelt sebesség maga a mennyország. Nem csak a ReadyBoost szempontjából örvendetes, hogy a család kiegészült ezekkel az új penekkel, mégpedig 8 GB-os és 16 GB-os méretben. Párhuzamosan a korábbi 4 GB és 8 GB-os változatot kivonja a forgalomból a gyártó. Az új HiperX-et a termékkódból azonosíthatjuk be: DTHX2/xxx lett az új PN azonosító. A gyártó ígérete alapján már a 32 GB-osra sem kell sokat várni. Talán vásárláskor nem ez a döntő szempont, de a Kingston felhívja a figyelmünket arra is, hogy a World of Warcraft játék 14 napos próbaverzióját az új pendrive-okra már nem teszi fel.