Amilo P notebook: kedvenc filmjeink élénk színekkel

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 15. 17:14

A Fujitsu-Siemens elérhető árú Amilo P notebookjainak kiváló grafikus képességeivel kedvenc filmjeinket élénk színekkel nézhetjük meg, mivel ezek a gépek A+ osztályú, magas minőségű LCD panelekkel készülnek.

Az új Intel Centrino 2 kétmagos processzorokkal készített Amilo P noteszgépek az előző Intel processzoros gépekhez képest akár kétszeres teljesítményt is nyújthatnak. Folyamatosan dolgozhatunk akkor is, ha a háttérben például egy víruskereső fut. A kibővített 3D-s szolgáltatások teljesítménye megfelel a játékokhoz vagy filmek lejátszásához, kompromisszumok nélküli, jó szórakozást nyújt. A vezeték nélküli hálózati kártya a Fujitsu-Siemens notebookok alapfelszerelése. A vezeték nélküli hálózat nem csak útközben nyújtja a szabadság érzését, hanem otthon is csökkenti a számítógépek körüli kábelkötegeket. A multimédiás állományok, a HD videók, a sok megapixeles digitális fényképek és a gigabájtnyi zenegyűjtemények gyorsabb adatátviteli lehetőséget igényelnek. A Draft-N egy új generációs Wireless-N szabvány, ami akár ötszörös sebességen képes a bájtokat mozgatni, megfelelő pörgést biztosítva a nagy állományok másolásához. A vezeték nélküli lefedettséget a 802.11 a/b/g szabványon túlra terjeszti.
 
A cseppálló billentyűzet akkor fontos, ha már borítottunk kávét a billentyűzetre, amit azután persze cserélni is kellett. Ha ez a laptopunkkal történik, már nem lennénk annyira nyugodtak. Az Amilo P billentyűzete alatt egy folyadékfelfogó tálca van, ami egy doboz sört már nem, de 50 köbcentiméternyi folyadékot képes megállítani és magában tartani. Ha ennél többel locsoljuk meg a noteszgépet, akkor is tompít egy kicsit a behatáson, és talán lesz időnk még áramtalanítani. Egy gombnyomás és az Amilo P azonnal csendben lesz, a ventilátor már csak alig zümmög. A gép csökkenti a processzor és a grafikus kártya órajelét. A diszkrét csendben élvezhetjük a zenét vagy teljes figyelmünket a munka felé fordíthatjuk. A BrillantView kijelző élénkebb színeket, fehérebb fehéret és feketébb feketét jelenít meg. A multimédiás külvilággal a 15 az 1-ben kártyaolvasóval tarthatjuk a kapcsolatot. A sokféle kártyatípust ismerő olvasó előnye, hogy bármelyik digitális eszközünkről átvehetjük a fájlokat: zenét, képeket és adatokat, mindegy, hogy az SD, MS, MMC, MSPRO vagy xD formátumú kártyával működik-e. A 7.1-es digitális, HD minőségű hangot az S/PDIF csatlakozón keresztül tolhatjuk a digitális hifire, így otthon, a sok hangszóróval teljessé tehetjük a zenei hangzást. A videótelefonálást megkönnyíti, hogy a beépített webkamera érzékenysége igen alacsony, szegényes megvilágításban is átviszi a képet. A zajszűrős mikrofon kizárja a környezeti háttérzajt a csevegés során. A megnövelt élettartamú akkumulátor körülbelül két óra és húsz percig szolgáltat energiát a noteszgépnek általános felhasználás mellett és két óra alatt újratölthető.