Oracle konszolidáció egyszerűen

forrás Prim Online, 2009. február 19. 12:20

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta Oracle szolgáltatások konszolidálására készült dedikált FlexFrame for Oracle RE megoldását.

A FlexFrame for Oracle RE egyszerű és gazdaságos, magas rendelkezésre állási szintű megoldást kínál azoknak a vállalatoknak, szervezeteknek, amelyek az Oracle adatbázisokon futó Oracle szolgáltatásokat támogató szerverek konszolidálásával kívánják javítani teljesítményüket és csökkenteni költségeiket. A FlexFrame for Oracle RE egyedülálló „“N-plus-one” védelmi rendszere automatikus, gyors átállással védi a fizikai és virtuális szervereket. Az éles szerverek váratlan leállása esetén mindig készen áll egy tartalékszerver a működés helyreállítására. Mivel több éles szerver osztozik egy vagy néhány tartalékrendszeren (N-plus-one), a hagyományos fürtre jellemzőnél jóval alacsonyabb költségszinten lehet magas rendelkezésre állást elérni a teljes szerverfarmnál.

A kimondottan Oracle szolgáltatások futtatására készült rendszert egyedi ügyféligények szerint előtelepítve és előkonfigurálva szállítják. Az Oracle Real Application Cluster támogatásával, vagyis az adatbázisok több szerver között megosztott, párhuzamos működtetésével a FlexFrame for Oracle RE az adatbázisok teljesítményét és rendelkezésre állását is növeli.

FlexFrame for Oracle RE – műszaki adatok


A FlexFrame for Oracle RE támogatja a Linux operációs rendszereket – legjobban az Oracle Enterprise Linuxszal működik együtt. A rendszert a FlexFrame for Oracle RE Control Center vezérli, hardverhátterét PRIMERGY BX pengeszerverek és PRIMERGY RX rack-szerverek alkotják. A rendszerbe FibreCAT SX80 és SX88, FibreCAT CX, EMC CLARiiON CX és NetApp iSCSI SAN tárolórendszerek integrálhatók, ami lehetővé teszi a felhasználói adatok és a szerver távoli bootolásához szükséges boot-image-eket tartalmazó központi tároló konszolidálását.

A már kapható rendszer listaára konfigurációtól függ, Oracle-licencek és tárolórendszer nélkül, alapkonfigurációban 80 ezer euró. Magyarországon 2009. első negyedévétől rendelhető. A Fujitsu Siemens Computers SolutionContract konstrukciója keretében a megoldáshoz karbantartási és támogatási szolgáltatások is igénybe vehetők. A távoli proaktív rendszerállapot-ellenőrzéssel a potenciális problémák még azelőtt azonosíthatók és megoldhatók, mielőtt azok negatívan befolyásolnák a rendszer teljesítményét. A szolgáltatáscsomag reaktív szervizt is tartalmaz.