A Canon első vízálló fényképezőgépe ütés és fagyálló is

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 19. 21:07

A vállalat évek óta gyárt vízálló tokokat gépeihez, ám most látta elérkezettnek az időt egy vízálló modell megjelentetésére, mely egyben ütés és fagyálló is, ami a síszezonban nem elhanyagolható szempont.

A Canon első vízálló digitális kompakt fényképezőgépe, a 12,1 megapixeles PowerShot D10-et az aktív, kalandkedvelő vásárlóknak szánja. A Canon DIGIC 4 processzora gyorsan dolgozza fel a részletgazdag képeket is, míg az új Smart Auto mód a téma tartalmának elemzése alapján segíti a kép könnyebb elkészítését, ezután a fényképezőgép 18 felvételi mód közül választ egyet, biztosítva a témához tökéletes beállításokat. A Canon i-Contrast a sötét részek világosságát növeli, ügyelve arra, hogy a világosak nehogy túlzottan kiégjenek A PowerShot D10-esakár 10 méteres mélységig vízálló , állja a port és a leesést is 1,22 méteres magasságból kemény felületre, és -10 oC-ig a fagynak is ellenáll.

A 3-szoros zoommal rugalmasan választható a megfelelő képkivágás, miközben a képstabilizátor kiküszöböli az életlenséget, mely a gép bemozdulása miatt megjelenne. Az új Smart Auto mód részletesen elemzi a témát – annak világosságát, kontrasztját, távolságát és színárnyalatait.. A PowerShot D10 kijelzője egy 2,5”-es PureColor LCD II, melyet kifejezetten a kültéri használathoz módosítottak a tervezők. A 2 mm-es védő árnyékolás alatt a PureColor LCD II fényereje a normálnak kétszerese, így a komponálás és a képek megnézése majdnem minden környezetben lehetséges.

Védőtartozékok sora áll rendelkezésre a fényképezőgép megóvására szélsőséges körülmények között: puha tok, szíj a nyakba és a vállra akasztáshoz, karabineres szíj . A fényképezőgép négy sarkán új rögzítési pontok vannak, hogy a különböző tevékenységekhez kényelmessé és biztonságossá tehesse a gépet. A gépet a kiegészítő elülső színes fedelekkel lehet egyedivé tenni, a puha tok pedig megvédi az ütésektől és horzsolásoktól.

A PowerShot D10 főbb jellemzői

·    Vízálló (10 méterig), ütésálló (1,22 m), legalacsonyabb működési hőmérséklete 10 °C, portűrő digitális fényképezőgép
·    12,1 megapixel
·    3-szoros optikai zoom képstabilizátorral
·    Smart Auto mód témaelemző technológiával
·    Intelligens DIGIC 4 processzor a gyors működésért, és a képminőségért
·    2,5”-es nagy fényerejű PureColor LCD II 2 mm-es védőfelületet
·    Életlenség csökkentése képstabilizátorral és mozgásérzékelő technológiával
·    A felvételek készítése személyekről egyszerű az arcfelismerés, az arc kiválasztása és követése, pislogás érzékelése és az önkioldó működtetése arcra valamint az automatikus vörösszem-korrekció funkciókkal
·    A megvásárolható tartozékok között van a szíj vállra és nyakba akasztáshoz, a karabiner szíj, valamint az előlap
·    Felvételi módok és különleges téma módok
·    30 kép/másodperces VGA videók