Shuttle barebone PC Intel Core i7 CPU-hoz

Milkovits Gábor, 2009. február 20. 07:19

A Shuttle új csúcsmodell kisméretű barebone PC-t hoz forgalomba, amely a legújabb Intel Core i7 processzor, valamint akár egyszerre két grafikus kártya használatát támogatja.

A Shuttle XPC SX58H7 elnevezésű gép 32,5 x 20,8 x 19 cm méretű és alaplapján Intel X58 Express lapkakészlet, valamint ICH10R Southbridge csatlakozó található. A PC a két videókártya mellett a SATA II merevlemezekből is egyidejűleg kettőt tud befogadni, illetve maximálisan 16 GB háromcsatornás DDR3 memória használatát támogatja. A barebone a minél gyorsabb hálózati elérés érdekében két Gigabit hálózati interfésszel is rendelkezik, terheléskiegyenlítéssel és hibakorrekciós megoldással.

Érdemes még megemlíteni, hogy a Shuttle ennél a gépnél alkalmazta először az úgynevezett „permetkamrás” hűtőcsöves hűtéstechnológiát, amire szükség is van a támogatott nagyteljesítményű csipek miatt. Az újítás ezen kívül ventilátorokat is kivált, ezzel csökkentve a gép zajszintjét. A zavartalan energiaellátásról egy 500 wattos táp hivatott gondoskodni. A kompakt, minőségi, csúcskategóriás barebone természetesen korántsem olcsó, ajánlott fogyasztói ára 483 euró, a komponensekkel együtt pedig nyilvánvalóan a határ a csillagos ég.