Mobilinternet-megosztás USB-n keresztül

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 24. 20:38

Egy egyszerű, mégis újszerű megoldással képesek lehetünk munkatársaink, barátaink 3G hozzáférését továbbítani saját noteszgépükre.

A Brando cég sohasem a szokványos megoldásokról volt híres, de főként design elemekre építő újdonságaik, mint például a hegymászó-karabinerbe épített pendrive után most egy merőben funkcionális eszközzel álltak elő.

Sokan tapasztalhatják, hogy a megszokott Wi-Fi hozzáférés elmaradásával gépük félkarú óriássá változik, míg esetleg kollégájuk 3G-s hozzáférése még vígan működik. Adott lehet tehát két noteszgép és egy internet. Ezen a gondon segít a Brando pofonegyszerű megoldása, melynek megvalósítására mégis ennyit kellett várni.

Az internetkapcsolattal rendelkező gépről a hozzáférést az USB porton keresztül oszthatjuk meg, majd egy kis átalakító egység után a kábel a másik gép internetes hálózati csatlakozójához fut tovább, és már kész is a megosztás. Az újdonságnak még két igen fontos előnye van az átlagos felhasználó számára. Az egyik, hogy a várható szoftvertelepítésre nincs szükség, a Brando szerint termékük tökéletesen plug-and-play, a másik pedig az átalakítós kábel ára, nem kell tízezreket kifizetnünk, hiszen csak 29 dollárba, vagyis kevesebb, mint ötezer forintba kerül a hivatalosan Internet Connection Sharing Dongle néven emlegetett újdonság.