Fényképezőgép multimédia-lejátszóval

Kiss Ádám Zoltán, 2009. február 24. 21:07

A Samsung új gépe ötvözi egy multimédiás lejátszó és egy digitális kompakt fényképezőgép tudását, képek készítése mellett képes MP3 zenei és MPEG4 videófájlok lejátszására is.

A készülék elnevezése elsőre kicsit zavaros, mert a gyártó valamilyen okból úgy döntött, hogy Európában a CL5, míg az USA-ban PL10 néven hozza forgalomba az újdonságot. A márciustól ezüst-, fekete, lila és rózsaszín színekben boltokba kerülő CL5 fényképezőgépként egy átlagos olcsó kompakt tulajdonságaival rendelkezik.

11 előre beállított témamód könnyíti a fényképezést, Smart Auto módban automatikusan kiválasztva, a zoom pedig egy 3x-os optika, 38-114 mm-esnek megfelelő fókusztávolsággal. Videófelvétel is található az apróságban, ám a szintén nem kiugró 800x600-as felbontással, a megszokott másodpercenkénti 30 képkockás felvételi móddal. Ami azonban túlmutat az arcfelismerő üzemmódok és a digitális stabilizátorok világán, az a nem megszokott multimédiás képesség. Minek vinnénk magunkkal nyaralni egy csomó kis ketyerét, ha a mindenképpen velünk utazó fényképezőgép ezek egy részét magába olvasztja, és képes MP3 formátumú zenéket, valamint MPEG4-es tömörítésű videofelvételeket is lejátszani. Az SDHC bővítőhellyel rendelkező fényképező ehhez praktikus Hi-Speed USB2.0 csatlakozást is kapott, már csak az a kérdés, hogy egy néhány dolláros mobiltelefonchip miért nem fért bele ebbe a praktikus csomagba.